dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
12 Lip

WEEKENDOWY PRZEPIS: Cukinia faszerowana

Składniki:  600g (1 duża) cukinia,  250g (porcja) mięsa mielonego dowolnego, 50 g cebuli ,20g (2 łyżki) oleju rzepakowego lub oliwy,  60g (4 łyżki) koncentratu pomidorowego , 30g (3 łyżki) kaszy kuskus  50g (porcja) sera feta

Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso, doprawić wedle uznania i podsmażyć. Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa dodać kaszę, koncentrat, pokruszony ser i wymieszać. Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do środka wyłożyć farsz i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 25 minut.

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ