Kontakt:
- 512 385 980
dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: jestem pod wrażeniem konsultacji z insulinooporności oraz wiedzy i materiałów jakie otrzymałem na wizycie.
Szybkie i proste drożdżowe: 250 ml mleka, 100g cukru, 50g drożdży świeżych, 250g masła, 700g mąki, 4 żółtka, 2 szczypty soli kłodawskiej, owoce świeże sezonowe 200g - maliny, borówki, jeżyny, truskawki, brzoskwinie . Przygotowanie: Mleko podgrzać, dodać drożdże, cukier i wymieszać, odczekać 10 minut, dodać mąkę 600 g i roztopione masło 140 g. Wyrobić ciasto i ostawić. Z pozostałej mąki i masła zrobić kruszonkę :) . Ciasto wyłożyć na blaszkę, posypać sezonowymi owocami i kruszonką. Odczekać ok. 30minut aż wyrośnie. Piec w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez około 40-50 minut. ZDROWEGO I SMACZNEGO :)
Twój komentarz