dr Iga Sobczyk
Gabinet Premium
05 Lip

Kakaowy budyń owsiany z brzoskwiniami

Składniki:  mleko krowie lub roślinne 300g - kubek, mąka owsiana 40g - 4 łyżki,  erytrol lub miód 1 łyżka lub do smaku, kakao 10g - 2 łyżeczki, łyżka masła orzechowego, brzoskwinia 80g - mała sztuka

Przygotowanie: 2/3 mleka zagotować w garnuszku z dodatkiem substancji słodzącej oraz kakao. Pozostałą część wymieszać z mąką. Dodać do gotującego mleka z dodatkami i chwilę gotować mieszając, aż masa zgęstnieje. W razie potrzeby rozbić grudki trzepaczką. Przelać do salaterki o ostudzić. Na wierzchu ułożyć kawałki brzoskwini, opcjonalnie inne dodatki.

Twój komentarz




POKAŻ
dr Iga Sobczyk - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ