- 512 385 980
składniki: 20 dag płatków owsianych błyskawicznych, 2 łyżki miodu, 30 dag masła,1/2 granata, 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady, masa serowa:
100 dag mielonego chudego twarogu, 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego, 100 g erytrytolu, 7 łyzeczek żelatyny, 1/2 laski wanilii
sposób przygotowania:
1. masło roztopić, dodać płatki i miód, wymieszać i wyłożyć na spód wyścielonej wcześniej tortownicy, wyrównać i docisnąć
2. Przygotować masę. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, a kiedy lekko przestygnie , połączyć z jogurtem natyralnym. Ser zmiksować z erytrytolem. dodać ziarenka wanilli, jogurt z żelatyną i dokładnie wymieszać.
3. masę wyłożyć na przygotowany spód, schłodzić w lodówce, aż zastygnie. Przed podaniem udekorować roztopioną i ostudzoną czkoladą gorzką, granatem lub truskawkami.
PRZYGOTOWANIE:; ok 25-30 min ( bez schłodzenia)
liczba porcji 12
1 porcja: 220 kcal, 12 g białka, 8 g tłuszczu, 18 g węglowodanów, 0,8 błonnika
Smacznego
Twój komentarz