Gluten szkodzi tylko osobom z celiakią, alergią lub nadwrażliwością. Dla reszty z nas jest całkowicie bezpieczny. 🚫💪
Często po „diecie bezglutenowej” czujemy się lepiej, ale to nie magia, tylko jemy mniej przetworzonego jedzenia, słodkich bułek i gotowych przekąsek 🍪✨
Prawda jest taka, że jeśli nie masz diagnozy celiakii ani alergii, nie ma powodu, by unikać glutenu. To moda napędzana przez trend na „czyste jedzenie” i celebrytów, a nie naukowe fakty. 📱🍞
Co więcej, źle zbilansowana dieta bezglutenowa może prowadzić do niedoborów błonnika, witamin z grupy B, żelaza i cynku. ⚠️
Dlatego zamiast eliminować gluten bez powodu, skup się na jakości swojego jedzenia – więcej warzyw, pełnoziarniste produkty, mniej cukru i przetworzonych przekąsek. 🥦💚
Bo zdrowa dieta to równowaga, nie eliminacja! 🌾✨
#zdrowadieta #glutenfree #mitvsfakt #dietetykradzi #świadomeodżywianie
Kontakt:
- 512 385 980

dr Iga Sobczyk
OPINIA PACJENTA: Bardzo wysoka kultura osobista. Posiada ogromną wiedzę medyczną oraz doświadczenie. Przesympatyczna Kobita . Cierpliwie słucha, zadaje dużo pytań w celu poznania stanu zdrowia pacjenta. Szuka przyczyny problemu. Nie ocenia ludzi z góry po wyglądzie. Jak trzeba- wysyła na diagnostykę, badania, które okazują się ...






Twój komentarz